Visie Zorgdragers

 

“De mogelijkheden van de klant (zorgvrager) staan bij Zorgdragers centraal.”

 

 

Missie Zorgdragers

"meedragen in uw zorg".

De missie van onze organisatie luidt 

Onze klant (zorgvrager) in zijn/haar kracht zetten. Vragen die er zijn met elkaar beantwoorden. Samen kijken naar wat je kunt, samen successen vieren en samen de beste weg vinden voor teleurstellingen. De mogelijkheden staan bij Zorgdragers centraal! 

 

Hoe passen wij de visie toe?

Om op een goede en gestructureerde manier zorg aan u te kunnen bieden beginnen wij met een kennismakings gesprek. Tijdens dit gesprek horen wij graag wat uw vragen, wensen of ideëen zijn en vertellen wij wat Zorgdragers voor u kan betekenen of hoe wij u verder kunnen doorverwijzen. Wij vertalen (indien nodig) de vragen die er zijn of dingen die nodig zijn tot doelen in een "perspectief plan".U kijkt of u het eens bent met deze doelen. We tekenen deze doelen en geven dit aan de WMO consulent. Bij goedkeuring vanuit de WMO komt er een (tijdelijke) overeenkomst en spreken direct een nieuw evaluatiemoment met elkaar af om te kijken of alles goed verloopt. 

 

Kwaliteit van zorg bewaken

Om alle processen binnen Zorgdragers goed te laten verlopen hebben wij gekozen voor belangrijke thema's die de zorgverlening aan u op een goede manier laten verlopen. De thema's waar Zorgdragers op stuurt zijn:

 

-       Klanten

-       Leiderschap

-       Betrokkenheid van medewerkers

-       Procesbenadering

-       Verbetering

-       Op bewijs gebaseerde besluitvorming

-       Relatiemanagement

 

De onderwerpen komen terug in ons jaarplan en in de toetsing van ons managementsysteem. In de afgelopen jaren was dit HKZ. in 2019 stappen we over naar ISO 9001 omdat dit ook het leiderschap meer beoordeeld. Zorgdragers evalueert  deze iedere drie maanden. In de praktijk merkt u er soms juist niets van en betekend dit dat alles goed loopt.  Maar ook doordat wij met u over uw wensen spreken, wij zijn op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen in de zorg, wij vragen u mee te denken over nieuwe ideeën en betrekken u bij onze nieuwe plannen. 

 

Dichtbij

Zorgdragers werkt dicht bij u in de buurt. Wij zijn dus snel beschikbaar voor het geven van advies, hulp of ondersteuning als dat nodig is! We maken telefonisch een afspraak en kunnen ergens met u afspreken op het moment dat het u uitkomt. Ook zijn wij altijd beschikbaar voor de gemeenten om vragen te stellen of overleg te hebben over een casus. 

 

Zo helpen we elkaar en kunnen we zorgvragers snel en efficient van dienst zijn. 

 

Als u een vraag heeft kunnen we afspreken waar we elkaar treffen of we lossen het telefonisch op. Ook hebben we een spreekkamer in Enkhuizen (1 trap). Zorgdragers werkt ook voor en met mensen die (zelfstandig) wonen en een psychiatrische of verstandelijke beperking hebben. Zorgdragers is werkzaam in heel West friesland (Koggeland, medemblik, Stedebroek, Enkhuizen, Opmeer, Drechterland, Koggeland) en in de gemeente Hoorn. 

 

Mei 2019 - evaluatie oktober 2019

 

 

 

0647103184 - info@zorgdragers.com